14 Aralık 2012 Cuma

Çoruh Nehri Turizme Kazandırılacak


Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Çoruh Nehri'ni turizme kazandırmak için yaptıkları çalışmaların meyvesini vermeye başladığını belirtti.

Polat, göreve başladığı günden itibaren Çoruh Nehri'ni turizme kazandırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, "Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Çoruh Nehri'nde başlatılan 1. Kademe Rafting Antrenörlüğü Kursu bizim Çoruh'la ilgili çalışmalarımızın ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.

Göreve başladığı ilk günden itibaren Çoruh ile yatıp Çoruh ile kalktığını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Bütün bu çabam Çoruh Nehri'ni Bayburt'a kazandırmak içindi. Yaptığımız çalışmalarla bugün artık bu çalışmaların bir kısım meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık. İyi ki Çoruh'la yatıp Çoruh'la kalkmışız. Çünkü artık şehrimizin ortasından akıp giden Çoruh Nehri ve kıyıları şehrimizin önemli turizm alanları haline gelmeye başladı. Belediyemizin Çoruh Nehri kıyısı boyunca halkımızın hizmetine sunduğu Rabia Kadıoğlu Parkı ve Çoruh Nehri rekreasyon çalışma alanı içerisinde Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında 1. kademe rafting antrenörlüğü kursu başladı."

Polat, 16 kursiyerin katıldığı kurs sonunda Bayburt'ta rafting sporunun, dolayısıyla Çoruh Nehri'nin öneminin daha da artacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder