1 Ocak 2013 Salı

Görme Engelliler İçin Bayburt Kaldırımları Yeniden Düzenleniyor


Bayburt Belediyesi 2012 yılında yapımına hız verdiği kaldırım çalışmaları ile şehrin büyük bir bölümünde çalışmalarını bitirdi. Kaldırım çalışmaları hissedilebilir yüzeyler ile görme engelli vatandaşları unutmayan Bayburt Belediyesi, kaldırımları, Başkanı Hacı Ali Polat ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri görme engeli
Kenan Önalan ile birlikte basına tanıtı.

Bayburt Belediye başkanı Hacı Ali Polat, "Bunları yaparken bazı vatandaşlar bunları kimin kullanacağı konusunda sürekli olarak bizlere sorular yöneltiyordu. Hatta bazıları bu sarı koroları neden kaldırımlara koydunuz bunların üzerinde rahat yürüyemiyoruz diye şikayetlerle bizlere geliyordu. Ben de onlara 'siz değil görme engelli kardeşlerimiz yürüyecek.' dedim. Kendimize şöyle bir plan yapmıştık eğer hedef insan ise amaç insanın mutluluğu ise burada özürlü özürsüz ayrımı yapmadan herkese hizmet etmek zorundayız. Velev ki bin yılda bir insan gelse bu hissedilebilir yüzeyleri kullansa biz amacımızı gerçekleştirmiş olacağız. Bu gün aramızda Kenan bey var ve bu kaldırımlar yapıldıktan sonra ilk defa bir arkadaşımız bu hissedile bilir yüzeyleri kullandı. Amacımız insanların mutluluğuna hizmet etmekti, amacımız Bayburt'ta yaşanılır yerlerin standartları yüksek hale getirmektir. Şunu da gururla söylüyorum; şuanda Türkiye'de hissedilebilir yüzey uygulamasını yapan en fazla 10 il vardır ve Bayburt'ta bunlardan birisidir." diye konuştu.

"AZ GÖREN VATANDAŞLAR DA KULLANIYOR"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Önalan ise "Gerçekten şu anda Türkiye'de en iyi şehirlerden biri. Birçok ili gezdik. Engellilik konusunda, ulaşılabilirlik konusunda eğitimler veriyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten Bayburt'a yakışır bir çalışma olmuş. Koca Bayburt diyoruz. Bu haliyle gerçekten koca Bayburt oluyor. Bayburt'u büyüten yaptığı işlerdir metrekaresi değildir. Yaptığı işlerle büyüyen bir şehrimiz oluyor. Ben çok mutlu oldum. İnsanlar zannediyor ki şu hissedilebilir yüzeyler, sarı çizgileri sadece hiç görmeyenler kullanıyor Gözleri az gören insanlar aramızda o kadar çok ve de bunları çoğunuz bilmezsiniz bile. Kendilerini gizlerler. Ama bu hissedilebilir yüzeyler tamamen görmeyenler için değil, az gözü görenler içinde çok yararlı bir çalışma. Bunu insanlar çok kullanıyor farkında bile değildir, sarı çizgileri sürekli takip ediyordur ve rahat yürüyoruz. Öte yandan ortopedik engelli arkadaşlarımız için de kaldırımlar çok düzgün olmuş. Bu çok mutlu etti beni. Son bir yılda biz yaklaşık 7 bin kişiye eğitim verdik. Belediye başkalarına, valilere, belediye başkan yardımcılarına, teknisyenlerimize, peyzaj mimarlarına, mimarlara, herkese eğitim verdik. Bu konuda ilerleme olduğunu görmek, bunu Bayburt'ta görmek bizi gerçekten çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: http://www.haberler.com/bayburt-un-kaldirimlari-gorme-engelliler-icin-4211588-haberi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder