11 Şubat 2015 Çarşamba

Bürokratlar İstifa Etmeye Başladı

Seçimlerin yaklaşmasıyla milletvekilliğine oynayacak bürokratlar bir bir istifa etmeye başladı. 

Prof. Dr. Vedat Bilgin İstifa etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeni döneme giren iktidar partisinin yeni vitrini merak edilirken, Bayburt'ta da benzer bir heyecan söz konusu...
 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılması beklenen Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, partilerden aday adayı olacak isimlerin istifaları art arda geliyor. O isimlerden biri de, Başbakan Başmüşaviri, Gazi Üniversitesi Çeko Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat Bilgin oldu.
Naci Ağbal istifasını sundu.
2009 yılından itibaren Maliye bürokrasinin başında bulunan Ağbal, Başkent'te başta ekonomi olmak üzere, bürokrat atamalarındaki en kilit isimler arasında sayılıyor.
Yaklaşan genel seçimlerde aday olmak için kamu çalışanlarından istifa haberleri art arda geliyor. Ekonominin en güçlü bürokratı olarak görülen, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, siyasete girme kararı aldı. Ağbal, istifasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sundu. Vekil olmak için görevinden ayrılan Ağbal'ın istifası, yarından itibaren geçerli olacak.
Ünsal Kıraçda istifa edecek .
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç'ın milletvekili adaylığı için görevinden istifa edeceği belirtildi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç'ın milletvekili adaylığı için görevinden istifa edeceği belirtildi. Kıraç'ın Bayburt'tan milletvekili adayı olabileceği de konuşuluyor.
Aslen Bayburtlu olan ve İstanbul yerel yonetimlerde tanınmış bir isim olarak dikkat çeken Kırac, 30 Mart 2014 seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sekmen tarafından Genel Sekreter yardımcılığına getirilmişti.
Milletvekili aday adaylığı müracaatı için 10 Şubat akşamına kadar kararını netleştirmesi beklenen Kıraç'ın AK Parti'den milletvekili adaylığı için memleketi Bayburt’u tercih edebileceği iddia edildi.
Karaoğlu, adaylık için istifasını verdi.
Doktor Karabey Kadri Karaoğlu, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde MHP'den milletvekili aday adayı olmak üzere KETEM'deki görevinden istifa etti.
Doktor Karabey Kadri Karaoğlu, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde MHP'den milletvekili aday adayı olmak üzere KETEM'deki görevinden istifa etti.

2011 yılında Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa ederek MHP Bayburt milletvekili aday adayı olan Karaoğlu, seçimlerin ardından Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) sorumlu hekim görevine getirilmişti.
Hacı Bayram Koman Bayburt milletvekili aday adaylığı için istifa etti
 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için Emniyet Teşkilatında görev yapan Bayburtlu önemli bir bürokrat olan Emniyet Müdürü Hacı Bayram Koman Adalet ve Kalkınma Partisinden Bayburt Milletvekili Aday Adaylığı için 10 Şubat 2015 Salı günü görevinden istifa ederek ayrılmış bulunmaktadır.
Hemşehrimiz Emniyet Müdürü Hacı Bayram Koman bulunduğu görevlerde Bayburt ile özdeşleşmiş, Bayburt için çalışmalarını mesleğinin bütün kademelerinde sürdürmüştür.

10 Şubat 2015 Salı

Bayburt'ta Sokak Birahanesi

Bayburt şehir merkezi Çoruh Nehri kenarında bulunan prefabrik büfe görüntülü mekanın içerisindeki görüntüler insanların dikkatini çekiyor.
Çoruh Nehri kıyısı Rabia Kadıoğlu yürüyüş alanı içerisinde bulunan ve Bayburt Üniversitesine metrelerce yakın olan ve kullanılmayan prefabrik büfe içerisindeki içki kutuları yol kenarında her gün yürüyen insanların dikkatini çekiyor. Kapısı ve camları kırık halde olan ve içki kullanan bazı kişilerin mekanı haline getirilmiş büfenin halini görenler ve görüntülerden rahatsız olduklarını dile getirenler, söz konusu büfenin bulunduğu yerden kaldırılmasını talep ediyorlar.