10 Aralık 2012 Pazartesi

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Modernize Edildi



Bayburt, sağlığa verdiği önemi yine ispatladı. Son yıllarda hızlandırılan yenileşme ve modernleşme hareketlerine bir yenisi daha eklendi. Bayburt haberlerini sunarken bununla hepimiz gurur duyuyoruz. 

Bayburt il Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, 2011 yılında başlayan ve kısa sürede tamamlan Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi’nin (ADSM) hizmet vermeye başlayacağını söyledi. 

Tuzcuzade mahallesindeki Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi (ADSM)’nin çağın gerektirdiği koşullara koşut olarak hizmet vereceğini belirten il Sağlık Müdürü Özbek, "Yeni binamızda çağdaş bir üniteyle hizmet vereceğiz. Halkımızın çevreye olan bağımlılığı azalacak. Hizmet kalitesi artacak. Hasta memnuniyeti artacak. Protez gibi bazı hizmetlerde kalite artacak. Uzmanlık gerektirmeyen bütün hizmetlerde halkın gereksinimlerine cevap vereceğiz" dedi.


Hizmet alması gereken hastalar için mobil araç dizayn edileceğini de açıklayan Özbek, yeni binayla Bayburt’un total protez, protez, parsel protez, sabit köprü, dolgu, kanal tedavisi gibi ağız diş sağlığı tedavisinde yeni ve daha gelişmiş bir düzey kazanacağını ifade etti.

Özbek, yeni binaya çıkıldığında tüm işlerin teknik kapasitesinin artacağına da değinen Özbek, desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bakanlık teşkilatının tüm birimlerine teşekkür etti.

Özbek, Bayburt genelinde 2 yıldır devam eden sağlık hizmetlerinin aynı şekilde devam edeceğini, diş problemi olan Bayburt’taki bütün hastalarımıza sağlık hizmeti verileceğini de sözlerine ekledi.

Bayburt Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi (ADSM) Müdürü Diş Tabibi Mahmut Memiş ise cumartesi ve Pazar günlerinde eski binadan taşınma işlerinin devam ettiğini ve yeni bir dinamizmle yeni binada hizmet vereceklerini kaydetti.

Bayburt Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi (ADSM) inşaatının alanı 572 metrekareden oluşmakta. Kapalı alanı 2 bin 321 metrekare olan merkezin kat sayısı ise dört. Merkezde 10 ünite yanında özürlü ve mahkum üniteleri de yer alacak. Her hekime ayrı bir ünite verilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder