1 Ocak 2013 Salı

Kop Dağı Ağaçlandırma Projesi Onaylandı


          Kop Dağı ağaçlandırılıyor. Bayburt ile Trabzon arasında geçiş yolu üzerinde bulunan Kop Dağı geçidi çevresi Bayburt Merkezi'ne kadar uzanacak olan ağaçlandırma çalışmaları Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ile Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışma ile yürütülecek. Geliştirilen proje ile ilgili bilgilendirme için Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret eden Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir ile Bayburt Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan AYDIN Kop Geçidi ile Bayburt Merkezi arasındaki alanda yapılacak çalışma hakkında Vali Hasan İpek detaylı olarak aydınlatıldı.

Vali Hasan İpek tarafından onayı alınan ağaçlandırma projesinin gerekli yasal imzalarının atıldığı, 2013 yılının ilk günlerinden itibaren büyük bir hızla çalışmalar başlanacağı belirtildi.

2013 yılından itibaren ihalelerin yapılarak ağaçlandırma çalışmaların devam edeceğini belirten Bölge Müdürü Celal PİR, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel EROĞLU'nun talimatları doğrultusunda; Kop Dağı ile Bayburt Merkezi arasındaki bölgeyi yeşil bir vadi haline getirebilmek için, geçtiğimiz günlerde Bayburt Gez Köyü sınırları içerisindeki bir alanda Şehit Polis Memuru Recep TOPALOĞLU adına yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile başlanıldığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder