1 Şubat 2013 Cuma

Gümüşhane ve Bayburt'a Destek


Gümüşhane ve Bayburt,  Doğu Karadeniz Projesi kapsamında iki destek programından yararlanacak. AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’in çabaları ile geliştirilen projelerde Bayburt ve Gümüşhane özel yer tutuyor.
Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Projesi kapsamında bölge milletvekilleri ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bir araya geldiğini belirtti.
İllerin gelişmesi ve kalkınması yolunda önemli kararların alındığı toplantıların ikincinin ise Bakan
Yılmaz'ın makamında Gümüşhane ve Bayburt milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştiğini ifade eden Özbek, şöyle devam etti:
"Bayburt ve Gümüşhane'nin Doğu Karadeniz bölgesinde olduğu, dolayısıyla DOKAP içerisinde yer almasının yanı sıra Bayburt'un tamamı ve Gümüşhane'nin Kelkit-Köse bölgesinin coğrafik, iklimsel ve arazi yapısının Doğu Anadolu bölgesiyle benzerlik gösterdiğini vurgulayan milletvekillerimiz, bu iki ilin DOKAP ile DAP içerisinde yer alması gerektiği belirttiler. Milletvekillerimizin ve benim açıklamalarını dinleyen ve taleplerini yerinde bulan Kalkınma Bakanımız Yılmaz, Bayburt ve Gümüşhane'nin DAP'a da dahil edilmesini olumlu karşıladı. Milletvekillerimizin kabul edilen bu önerisinin Resmi Gazete'de yayınlanması ile ülkemizde sadece Bayburt ve Gümüşhane iki farklı kalkınma projelerinden faydalanan iller olacak."
Görüşmelerde, Doğu Karadeniz yaylalarının tümünü birleştirecek, 12 ay boyunca ulaşımın sağlanacağı "Yeşil Yol" projesinin gündeme alınarak yapılmasıyla tarım, enerji, sosyal sektör ve mekansal planlama konularında birbirini destekleyecek şekilde toplam 13 projenin hayata geçirilmesinin de karara bağlandığını belirten Özbek, toplantıların sonucunda Çamur Barajı ve Bayburt-Gümüşhane Havaalanı projelerinde önemli mesafeler kat edildiği, yakın tarihte bu projelerin de hayata geçeceği bilgisini aldıklarını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder