11 Ekim 2012 Perşembe

Barış ve Güvenlik İçinde Yaşamak İstiyoruz


İsviçre vatandaşı Roland Höhn'ün Aralık 2002'de başlattığı ve 10 yılda 1.5 milyar imzanın hedeflendiği "Barış ve Güvenlik İçinde Yaşamak İstiyoruz" adlı kampanyanın Türkiye'deki gönüllü elçisi Ali Nezihi Arın, dünya barışı için Türkiye'yi dolaşıyor.
Emekli maaşını harcayarak motosikletiyle başlattığı Türkiye gezisi kapsamında Bayburt'ta gelen Arın, "dünya barışı için dilekçe" başlığıyla 12 dilde hazırladığı dilekçeyi dağıtıyor.
Arın, Roland Höhn ile 2006 yılında İstanbul'da tanıştığını ve projesini benimsediğini belirterek, o tarihten sonra gönüllü olarak bu işe soyunduğunu ve Türkiye'yi adım adım dolaştığını söyledi.

"Dünya barışı için dilekçe" başlığı ile hazırladığı dilekçeleri şimdi de Bayburt'ta duyurmaya çalıştığını ifade eden Arın, "Türkiye ve Atatürk hayranı olan Höhn, bu çalışmasını dini, siyasi ve sivil hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmaksızın tamamen kişisel olarak başlatmış ve sürdürmektedir. 2002 yılında başlayan bu kampanya 10 yıl sürecek ve toplanan imzalar bu yılın sonunda Birleşmiş Milletlere teslim edilecek. 10 yıl içinde dünya nüfusunun beşte biri olan yaklaşık 1,5 milyar imza toplamayı hedefliyoruz" dedi.
Doldurulan dilekçelerin İsviçre'de yaşayan Roland Höhn'e ulaştırılmasını isteyen Arın, "İmza kampanyası bilgileri, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı'na da verildi. Umuyorum, hem yurtta hem dünyada barış olacak" diye konuştu.
Gittiği şehirlerde motosikletinin arkasında taşıdığı çadırı kurarak konaklayan Arın, bu hafta Karadeniz gezisini tamamlayacağını kaydetti.
Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder