23 Aralık 2012 Pazar

Bayburt'a Şehitlik


Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Şehit Osman Tepesi’ne şehitlik yapılacağını söyledi.

Bayburt’un önemli simgelerinden biri olan Şehit Osman Tepesi'nde çalışmalar devam ediyor. Kış mevsimine rağmen belediye ekiplerinin büyük özverisiyle devam ettirilen
çalışmalar Şehit Osman Tepesi’nin manevi zenginliğini artıracak.

Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’un bugüne kadar eksikliğini hissettiği bir projenin de müjdesini verdi.

Bölgede daha önce, yolların asfaltlanması, yol kenarlarına çim parke döşenmesi ve ağaçlandırma gibi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, hedeflerinin Şehit Osman Tepesi’ni ihya etmek olduğunu dile getirdi.

“BURADA BAYBURT ŞEHİTLİĞİ YER ALACAK”

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, bölgede yapılması planlan projenin müjdesini şu sözlerle verdi: “ Şu anda Şehit Osman Tepesi’nde arkadaşlar çalışmalarına devam ediyorlar, bizde çalışmaları takip ediyoruz. Aralık ayının sonlarına geldik ve Rabbime hamd ediyorum Şehit Osman’da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz Şehit Osman’ı ihya etmekti. Yolları yaptık, asfalt kaplamasını gerçekleştirdik, yol kenarlarında çim parke çalışması yaptık. Diğer yandan bölgede yoğun bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bugüne kadar Şehit Osman Tepesi’ne yaklaşık 20 bin ağaç diktik. İstedik ki, burada yeşil alan olarak değerlendirilmesi planlana bölgenin tamamını ağaçlandıralım ve bu bölgeyi Bayburt’a kazandıralım. Şu anda bulunduğumuz noktayı da zemini taş olduğu için toprakla örtmek suretiyle yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Bu alan aynı zamanda Bayburt Şehitliği’nin yapılacağı alan olarak tahsis edildi. Bayburt’un şehitliği yoktur. Bu çerçevede önümüzdeki bahar mevsiminde bu bölgede çalışmalarımıza başlayacağız. Bu bölge özellikle Erzurum’dan Trabzon’a geçen yolcularımızın gözlerinin önünde olan bir tepe. Burası inşallah yemyeşil bir tepe ve Bayburt’un şehitliği olacak. Bu şekilde burayı düzenleyeceğiz. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, herkese saygılarımı sunuyorum.”

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, geçtiğimiz aylarda bir haber ajansına verdiği röportajda, son dönemde terörle mücadelede şehit düşmüş vatandaşların şehitlik anıtının olmamasından dolayı köylerine defnedildiklerini belirterek, Şehit Osman Tepesi'ne şehitlik anıtı kuracaklarını, isteyen ailelerin cenazelerinin buraya naklini yapabileceklerini dile getirmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder