14 Aralık 2012 Cuma

Türkiye'de Siyaset Sistemi ve Demokrasi


Bayburt, Türkiye’nin siyaset meydanına evsahipliğ yapıyor. Türkiye’de Siyaset Sistemi ve Demokrasi konulu konferansa ev sahipliği yapan Bayburt Üniversitesi çevre il ve üniversitelere de örnek oluyor. Konferansa Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, öğretim üyeleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Hasan Celal Güzel’in de konuk konuşmacı olarak katıldığı konferansta Cumhuriyet Tarihi boyunca yaşanan askeri darbeler, muhtıralar tartışıldı.

Hasan Celal Güzel konuşmasında: "1960'daki 27 Mayıs ne yazık ki Türk demokrasisinde kötü bir dönüm noktası olmuştur", "Bu millet darbelerden çok çekmiştir. Mesela 28 Şubat'ın kaybı üç yüz milyar dolar düşünün. Siz daha 12 Eylül, 27 Mayıs'ı düşünün. O zaman Türkiye bu şekilde sekteye uğratılmasaydı, önüne darbeciler engel olarak çıkarılmamış olsaydı, bugün 11 bin dolar civarında kişi başına olan gayri safi milli hasıla 30 bin doların üzerinde olacaktı. İşte bunu yapabilmek için istikrarlı demokratik bir sisteme ihtiyaç var." Sözleriyle demokrasinin önemine vurgu yaptı. Konferans sonunda Rektör Budak, Güzel'e plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder